Veniți la bursa locurilor de muncă, din obligație, nu că și-ar dori serviciu

Data publicării:
bursa

Media de vârstă a celor care s-au prezentat astăzi la Bursa Locurilor de Muncă de la Iași a fost de 60 de ani, iar cei mai mulți dintre ei au avut parte de primul lor interviu de angajare. Niciunul dintre ei nu știa ce îl așteaptă sau ce pași trebuie să urmeze. Ştiau doar că trebuie să fie prezenți, că altfel nu mai primesc ajutorul social de la primărie.

Vergina Leonte, asistat social: Nu am lucrat pentru că am avut copii.
Reporter: Și atunci trebuia să veniți neapărat?
Vergina Leonte: Păi neapărat, că altfel nu ne eliberează de la forțele de la Hârlău aiasta pentru ajutor.

De teamă că ar putea pierde ajutorul social, oamenii au venit cu mult înainte de deschidere, însă mulţi habar n-aveau ce căutau acolo.

„Noi suntem cu ajutorul social de la primărie şi ne-a trimis să ne prezentăm aici, dar nu ştiu la ce”, spune un bărbat.

De îndată ce s-au deschis ușile, s-au grăbit să intre în clădire, s-au plimbat printre standuri, au văzut ce era de văzut și s-au întors acasă. Oricum nu își doreau un loc de muncă, ci voiau să primească, în continuare, ajutorul social de la primărie.

„Persoanele beneficiare ale venitului minim garantat au obligaţia de a-şi căuta un loc de muncă, iar participarea la acest eveniment este o obligaţie legală”, explică Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Valoarea venitului minim garantat variază între 125 și 462 de lei, în funcție de numărul membrilor unei familii. În judeţul Iaşi, peste opt mii de persoane beneficiază de aceste ajutoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri