Viața după Colectiv. Speranțele supraviețuitorilor

Data publicării:
Colectiv Bucuresti Octav Ganea 017-3

Îmi iubesc viaţa acum... Nu mai am de ce să mă plâng. Sunt cea mai norocoasă!”, spune Andra, o supraviețuitoare a tragediei.

Pentru tinerii care au scăpat din incendiul din clubul Colectiv, în noaptea de 30 octombrie a început a doua viaţă.

Medic: Păi nu am zis că mergem la terasă?

Pacientă: La terasăăăăăă, în parc, la terasă oriunde!

Aceste imagini au fost filmate la două săptămâni de la tragedia din clubul Colectiv. Două săptămâni în care pacienţii au trecut de la agonie la extazul revenirii. Cu trupul acoperit de bandaje, unii dintre ei au povestit cât de norocoşi sunt că au scăpat cu viaţă din infern şi cât de mult i-au ajutat medicii şi asistentele din spitale.

Ştiu cum era mama mea când eram mic, venea şi se uita la mine să vadă dacă sunt ok când dorm, dacă respir, aşa fac ei în fiecare noapte”, spune Alex, un supraviețuitor.

Dincolo de rănile vizibile, cele din suflet vor rămâne pentru totdeauna, spun pacienţii. Andreea a scăpat cu câteva arsuri. A pierdut, însă, opt prieteni în incendiul din club.

Când am ajuns foarte aproape erau mulţi leşinaţi la ieşire şi nu am putut peste ei. Am întins mâna şi m-a tras cineva afară”, spune Andreea, o altă supraviețuitoare din Colectiv.

Rockerii cu plete sunt acum tunşi. Au mâinile şi picioarele bandajate, dar se refac uşor-uşor. Nu înţeleg de ce unii au ţinut să-i lovească, deşi erau deja la pământ.

De pe patul de spital, tinerii îşi fac noi planuri, pentru că viaţa lor nu va mai fi precum şi-o imaginau înainte de Colectiv.

„O să merg la facultate, o să... Ping pong nu o să pot să joc. Eram destul de bun la asta.

Aş vrea după ce ies să mă urc pe cea mai înaltă clădire din Bucureşti, să ridic mâinile aşa, să ridic capul în sus şi să respir aerul. Pentru mine chestia asta fost o lecţie”, spun supraviețuitorii.

O lecţie pe care 60 de tineri au plătit-o cu viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri