La jupuit de nurci, în Danemarca. Angajatorul le promite românilor salarii care pornesc de la 1.200 de euro

Data publicării:
jupuitori

Cezar Piticar are 29 de ani şi a venit la interviu cu gândul de a lucra într-o fermă de nurci. Nu are deloc experienţă, dar salariul mare de care a auzit l-a făcut să încerce, oricum.

Cezar Piticar: „Am înţeles că se plăteşte mai bine la fermele de nurci, aproape dublu şi merg pentru ceva timp să câştig mai bine. Aş vrea undeva peste 2.500 de lire...euro...coroane, cum e pe-acolo”.

Nu toţi candidaţii se dau în vânt, însă, după un astfel de job.

Tânăr: „Îs foarte agresive. Muşcă. Mai ales dacă ai băgat mâna în cuşcă a zis că ieşi plin de muşcături, chiar dacă ai mănuşi de protecţie”.

Cei mai mulţi speră să lucreze fie în fermele de porci, fie în cele de vaci.

Daniel a ajuns să câştige după un an şi jumătate în Danemarca de cinci ori mai mult decât ar fi câştigat în România.

Daniel: „Aproape 2.800 de euro. De la început am avut 14.000 de coroane, după aia 15.000, după aia 19.000”.

Scott Harwood, partener firmă de recrutare pentru ferme din Danemarca: „Salariile încep de la 1.500 de euro pe lună. Şi în mână ajung să ia în jur de 1.200 de euro. După şase luni, salariul urcă la 1.700 de euro. Ceea ce înseamnă în jur de 1.400 de euro pe lună, în mână. Cerul este limita”.

Compania caută în special tineri cu vârste între 20 și 35 de ani. Experienţa anterioară în agricultură nu e obligatorie.

Flavius Tărniceriu, specialist recrutare: „Programul este de 160 de ore pe lună. Orice oră suplimentară peste cele 160 de ore este obligatoriu să fie remunerată”.

Anual, compania duce în fermele din Danemarca în jur de 500 de români. Contractele sunt de 12 luni, dar pot fi prelungite de către fermierul danez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri