Soţul unei învăţătoare din Cluj, acuzat că a abuzat sexual o elevă de şase ani

Data publicării:
copil abecedar scolar


În cazul de faţă, soţul învăţătoarei este cel acuzat. Astfel, până la finalul anchetei, învăţătoarea va preda în continuare la clasă. În orice caz, înlocuirea învăţătoarei pe durata anchetei ar trebui să fie o decizie personală, sau, conform regulamentelor, a Consiliului profesoral. Acelaşi Consiliu ar trebui, de asemenea, să facă o anchetă internă privind felul în care o persoană care nu făcea parte din personalul şcolii a pătruns în şcoală. 

"Intrusul respectiv a chemat fetiţele la baie, le-a dat pantalonii jos şi cică le-a ajutat. Fetiţele au fost duse şi la psiholog şi psihologul a zis că într-adevăr că lucrurile sunt adevărate şi aşa s-a întâmplat", a spus mama fetiţei abuzate. Bărbatul acuzat este chiar soţul învăţătoarei. 

"Ce făcea acel bărbat într-o şcoală unde deja au început cursurile? Avea dreptul să fie în acea clasa? Nu avea niciun drept, e străin de şcoală. Ori are probleme psihice, ori a făcut un gest nu neapărat cu gânduri ascunse, dar mi se pare absurd să abuzezi de naivitatea unor fetiţe", a adăugat mama fetiţei.

Directorul unităţii şcolare spune că a demarat o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu vorba de abuz sexual

"Învăţătoarea susţine că nu este vinovată şi că soţul ei care nu ar fi trebuit să fie acolo, unde a fost a ajutat-o doar la legatul de şireturi la copiii. Din punctul nostru de vedere, am demarat procedurile care se cer demarate în acest caz. Am vorbit cu cei doi părinţii, au făcut reclamaţie la poliţie, cazul este în cercetare", a precizat Mircea Bertea, directorul Liceului Pedagogic din Cluj-Napoca. 

"La Liceul Pedagogic este o anchetă în acest moment. Conducerea şcolii a sesizat Poliţia a numit o comisie din interiorul şcolii care analizează ce s-a întâmplat acolo, iar în momentul în care avem un răspuns o să vă spunem despre ce este vorba. Singurul semn de întrebare în acest moment este ce căuta soţul doamnei să îi ajute pe copii. În rest o să vedem când o să avem concluziile anchetei", a adăugat Valentin Cuibus, inspector şcolar general ISJ Cluj. 

Cazul este acum şi în atenţia poliţiştilor clujeni. Reprezentanţii Poliţiei susţin că ei au fost sesizaţi cu privire la acest fapt în 19 septembrie şi că acum este în cercetare. Este vorba despre acuzaţia de coruperea sexuală a unui minor. Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, riscă între 2 şi 5 ani de închisoare. 

Psihologii susţin că un astfel de eveniment poate avea urmări grave asupra fetiţelor. 

"Ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori în cazul unor abuzuri sexuale este culpa pe care copilul o resimte, copilul se simte vinovat că nu a ştiut cum să reacţioneze, că i s-a întâmplat lui această problemă", a explicat Adela Moldovan, psiholog. 

Trauma poate fi cu atât mai puternică cu cât întâmplarea nefastă a avut loc în şcoală, acolo unde copiii ar trebui să fie în siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri