Prognoza meteo. Când se încălzeşte vremea

Data publicării:
Ploaie vreme meteo GettyImages septembrie 2015-5

FOTO: Getty Images

În ţară, astăzi, vremea se va menţine rece, iar precipitaţiile vor fi puţine şi slabe cantitativ. În orele următoare va mai ploua, pe spaţii mici în Oltenia şi Muntenia, în timp ce în celelalte zone se va vedea şi soarele. Vântul se va face remarcat prin regiunile estice şi sud-estice, însă nu la viteze prea mari. Temperaturile maxime se vor situa sub mediile perioadei şi vor fi cuprinse doar între 4 şi 11 grade Celsius.

Capriciile vremii se vor face simţite şi la acest sfârşit de săptămână, când vremea se anunţă rece, iar precipitaţiile se vor înmulţi din nou. Mâine, în vest, centru şi nord, din loc în loc, vor predomina ploile, iar duminică va ploua în jumătatea de vest. În acelaşi timp în zonele înalte de relief vor cădea ninsori şi lapoviţă. De luni, temperaturile vor începe să crească, astfel că vremea va deveni caldă în special în vest şi sud, unde se vor înregistra maxime de până la 17...19 grade Celsius.

În Bucureşti, norii vor fi insistenţi în orele următoare, dar condţiile să mai plouă slab vor fi reduse. Vântul nu va ieşi prea mult în evidenţă, iar temperatura maximă se va opri la 8 grade. Presiunea atmosferică va creşte semnificativ şi se va apropia de valorile normale.

În weekend, în Capitală, norii vor fi numeroşi, dar numai pe parcursul zilei de duminică, trecător va ploua slab. În aceste condiţii valorile termice se vor situa sub cele normale. La începutul săptămânii viitoare soarele va fi mai darnic şi vremea se va încălzi considerabil. Marţi termometrele vor indica până la 17 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri