Cercetare pe bani europeni

Data publicării:
cercetare

Bogdan Irimie este doctorand la Informatică şi a participat timp de o lună la un stagiu de cercetare la Imperial College din Londra. Tânărul lucrează la un proiect ştiinţific la Universitatea de Vest din Timişoara. Se ocupă de securizarea datelor din Cloud, iar acum vrea să facă o aplicaţie pentru asta.

Este o aplicaţie de monitorizare a serviciilor şi a securităţii în Cloud şi a fost construită în cadrul unui proiect de cercetare. Experienţa din Londra m-a ajutat să vin cu o nouă viziune şi cu noi direcţii de cercetare pe care să le dezvolt mai apoi aici”, spune Bogdan Irimie, doctorand.

Peste 100 de doctoranzi au participat la stagii de cercetare în ţări precum Germania, Austria, Anglia, Franţa, Italia şi Serbia, la universităţi recunoscute pentru activităţile de cercetare.

Reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara susţin că prin schimbul de experienţă şi bursele oferite, tinerii sunt mai motivaţi să îşi continue cariera în cercetare, în România.

Scopul proiectului a fost să le pezentăm cum se derulează activitatea de cercetare în străinătate, să îşi dezvolte abilitățile, să se întoarcă în România și să pună în practică ceea ce au văzut în alte țări”, spune Sorina Păuțu manager de proiect.

Timp de şase luni, din iulie şi până în decembrie, cei aproape 140 de cercetători au participat nu doar la vizite de studiu peste hotare, dar au făcut şi schimb de experienţă. În ultimii ani, 15.000 de cercetători au părăsit România şi s-au îndreptat spre centrele din străinătate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri