Cod portocaliu de inundații pe două râuri din Alba

Data publicării:
inundatii cluj

În intervalul orar 14.10-22.00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație în bazinele superioare ale râurilor Geoagiu și Galda (afluenți ai râului Mureș), județul Alba.

Fenomenele menționate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Geoagiu.

De asemenea, până la ora 24.00, intră în vigoare și o atenționare de cod galben de inundații pe râuri din județele Suceava și Neamț. În acest interval orar e pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai râului Suceava aferenți sectorului amonte S.H. Ițcani și afluenții mici ai râului Moldova aferenți sectorului S.H. Prisaca Dornei — S.H. Tupilați, de pe raza județelor Suceava și Neamț.

În același interval, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare și în bazinele hidrografice ale râurilor Suha Mare și Suha Mică, afluenți ai râului Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri