Galerie foto. Un nou incendiu a izbucnit în Delta Văcărești

Data publicării:
incedniu delta vacaresti 3
incendiu delta vacaresti 5
incendiu delta vacaresti 5

ACTUALIZARE 16:45 - Incendiul de vegetație care a izbucnit marți în Delta Văcărești a fost stins, au anunțat oficiali ISU. 


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Adrian Marin, a vorbit la Digi24 despre intervenţia pompierilor: „Au acționat progresiv în prima fază 10 pompieri ulterior dispozitivul fiind suplimentat cu alți 20 pompieri, în total fiind 30 de pompieri și 6 autospeciale de stingere.”

Legat de pericole, Adrian Marin, a declarat: „Pentru pompieri singurele pericole sunt generate de temperatura ridicată și de fumul degajat de incendiu. Aceștia nu pot acționa într-o perioadă îndelungată. Nu sunt degajări mari de fum, nu e un pericol (n.r. - pentru cei care sunt în zonă)”

Originea incendiului de luni a fost depistată: o țigară aprinsă. „În urma cercetării cauzei probabile a primului incediu de ieri s-a constatat faptul și s-a stabilit ca mijloc care a condus la incediu o tigară aprinsă aruncată în zona de vegetație uscată. Vegetația uscată are aceasta proprietate de a se aprinde foarte ușor în prezența unei surse mici de foc.”

Purtătorul de cuvânt al ISU a mai declarat că „vor fi efectuate cercetări de organele abilitate ca urmare a acestor incendii”.

Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din Europa continentală include 190 de hectare de spaţiu verde şi este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecţie) şi mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc şi alte specii precum ţestoasa de uscat şi ţestoasa de apă, reprezentând, alături de speciile floristice, un ecosistem format din mai multe componente, aflat în stare de echilibru natural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri