Hărțile Google vor furniza date cu privire la nivelul de poluare din mediul urban

Data publicării:
aclima-google-harti-poluare 29-07-2015 techcrunch

 


Compania a anunțat că a început parteneriatul cu Aclima, o companie din San Francisco ce produce sisteme de senzori pentru mediu, încă de acum un an, și că proiectul de colaborare are ca scop schimbarea gândirii oamenilor și conștientizarea problemelor ce țin de mediul înconjurător.

În ultima perioadă trei mașini Google Street View au mers pe străzile din orașul Denver, capitala statului american Colorado, pentru a colecta date privind calitatea oxigenului și compoziția chimică a aerului respirat de cetățeni.

Datorită senzorilor nou adăugați, au fost înregistrate date privind cantitatea de dioxid de azot, monoxid de azot, ozon, monoxid de carbon, dioxid de carbon, metan, fum, particule de praf și alți compuși organici din aerul respirat în zonele urbane.

Scopul noului proiect este să aducă la cunoștința localnicilor, dar mai ales oficialilor de stat, aceste date ale nivelului de poluare prin intermediul unei hărți interactive.

În urma unei analize științifice efectuate independent a fost confirmat faptul că harta ar putea îmbunătăți sistemele folosite de Agenția de Protecție a Mediului.

Sperăm ca într-o bună zi astfel de informații să fie la fel de accesibile precum sunt cele ce furnizează starea vremii”, a declarat Davida Herzl, fondatoarea companiei Aclima, care explică în videoclipul de mai sus cum funcționează acest sistem. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri