VREME FOARTE RECE. Este cod galben de vânt pentru sudul și sud-estul țării

Data publicării:
DRUM INZAPEZIT VISCOL - 7204106-Mediafax Foto-Ciprian Sterian 1

FOTO: MediafaxFoto

Până la ora 8:00 în Dobrogea se vor semnala intensificări de vȃnt cu viteze la rafale ce vor atinge şi depăşi 55 – 65 km/h şi izolat 70 km/h în Deltă. Atenționarea este în vigoare de la ora 2:00.

Începând de la ora 5:00 și până la 11:00. în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi şi local în jumătatea estică a judeţului Teleorman vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55 - 65 km/h.

Meteorologii au informat că începânde de marți, 6 ianuarie, ora 14:00, și până vineri, 9 ianuarie, ora 10:00, întreaga țară se va confrunta cu vreme deosebit de rece, ger și intensificări ale vântului. Va fi ger mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

Deși miercuri soarele va fi prezent în majoritatea regiunilor, avem parte de vreme deosebit de rece. La amiază, se aşteaptă temperaturi de la minus 14 grade în estul Transilvaniei, până la minus 2 grade în Oltenia. În plus, prin sud-est şi la munte vântul se menţine activ şi va accentua senzaţia de frig.

O zi friguroasă se anunţă miercuri şi pentru locuitorii Capitalei. Deşi va fi soare, care se arata printre nori, maxima termică nu va trece de minus 5 grade în centrul oraşului. Vântul va adia uşor, iar presiunea atmosferică va creşte spre valori mai puţin confortabile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri