METEO. Când se încălzește vremea

Data publicării:
GettyImages-512858094-1

 

În țară, la noapte vor mai fi ploi slabe, local în nord-vestul şi centrul ţării şi izolat în est şi sud-est. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va fi alert. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 12 grade Celsius în deltă. Spre dimineaţă, în zonele joase de relief se poate produce ceaţă.

Mâine, în țară, temperaturile se vor menţine mult mai scăzute decât cele normale în această perioadă, cu maxime cuprinse între 11 şi 22 de grade. În nord, nord-est şi centru vor fi averse, posibil însoțite şi de descărcări electrice. După-amiaza, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice vor apărea, pe spaţii mici şi în vest, sud-est şi în zonele deluroase şi montane. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi poate cădea grindină.

În a doua parte a săptămânii vremea se încălzeşte simţitor, în țară, iar temperaturile vor depăşi 20 de grade în aproape toată ţara şi vor atinge chiar 27 de grade prin sud şi vest. Ploile de vară, cu tunete şi fulgere, îşi vor mai face apariţia în orele amiezii pe la munte, vineri şi în sud-vestul ţării, iar în celelalte regiuni doar izolat va ploua slab.

În Capitală, cerul va fi variabil la noapte, vântul va sufla cel mult moderat, iar în zori vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura minimă va fi de 8 grade în centrul oraşului şi 5 grade în cartierele de la periferie.

În Bucureşti, mâine, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când sunt condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul nu va crea probleme, maxima zilei se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar presiunea aerului va mai scădea puţin.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme frumoasă până sâmbătă seara, când este posibil să cadă şi câţiva stropi de ploaie. În aceste condiţii, temperaturile vor creşte de la o zi la alta şi vor ajunge la valorile normale în acestă perioadă, adică 25 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri