METEO. Ploi cu tunete și fulgere, căderi de grindină și vânt intensificat în mai multe regiuni ale țării

Data publicării:
Wind And Rain Hit The UK

Vremea continuă să fie instabilă astăzi şi vor mai cădea averse în centrul şi sudul ţării.

Miercuri, aversele cu tunete, fulgere şi căderi de grindină vor mai fi prezente în sudul şi centrul ţării, unde pe spaţii mici se vor mai aduna peste 25 de litri de apă/mp. Vântul va avea intensificări în est, cât şi pe durata ploilor. În restul zonelor, soarele va fi mai generos, iar maximele se vor încadra între 25 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

În București vor mai fi șanse de ploaie și pe parcursul zilei, iar mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 28 de grade Celsius. Presiuna aerului rămâne la valori mai mici decât cele normale, iar vântul va sufla în general slab.

Vremea se mai îmbunătăţeşte astăzi în staţiunile din zona montană, dar la prânz vor mai apărea din loc în loc averse cu tunete şi fulgere. În special în masivele sudice şi vestice, cantităle de apă vor mai depăşi 25/mp şi va cădea grindină. Vântul se va intensifica din când în cand, dar temperaturile nu se vor schimba prea mult faţă de ziua precedentă.

Pe litoral vremea se mai răceşte şi trecător va ploua. De altfel, la aceasta ora este în vigoare o atenționare cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt intens pentru zona Dobrogei. În ceea ce privește temperaturile, maximele din aer nu vor mai trece de 28 de grade, în schimb apa mării rămâne foarte caldă, cu o valoare de 26 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri