METEO. Vremea la început de săptămână

Data publicării:
Vremea meteo soare cu nori decembrie cald agerpres 8127286-1

Astăzi vremea va deveni caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 21 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 30 de grade în regiunile vestice. În prima parte a zilei va fi frumos, apoi, pe spaţii mici, mai ales la munte, în est şi în sud-est, vor apărea ploi ca de vară cu tunete, fulgere, scurte intensificări ale vântului şi posibil grindină.

În zilele următoare vremea va fi instabilă.

Pe arii extinse vor cădea averse, cu tunete, fulgere, vânt şi grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi îndeosebi la munte, în nord, în centru, în est şi în sud-est se vor aduna cantităţi mari de apă. În aceste condiţii temperaturile vor scădea. Cel mai răcoare va fi miercuri, atunci când doar prin vest şi nord-vest maximele vor mai trece 20 de grade Celsius.

Atmosfera va continua să se încălzească astăzi şi la munte, iar în Apuseni, la Stâna de Vale se vor depăşi chiar 20 de grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporar accentuate după orele amiezii când local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în restul masivelor vor apărea averse cu tunete şi fulgere. Nu este exclus să cadă grindină, iar vântul să prindă din când în când putere.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri