Meteorolog: Cât de mare este pericolul ca norii formaţi la Cernobîl să ajungă în România

Data publicării:
NORI

Norii formați în Ucraina nu ajung în România, spune meteorologul, care a dat asigurări că nici condițiile meteo nu sunt favorabile în acest sens. 

Condițiile meteo din zilele următoare nu vor permite deplasarea fumului și a norilor formați în urma incendiului de la Cernobîl către țara noastră. Vântul este dinspre nord-vest către sud-est, ceea ce înseamnă că fumul format în nordul Ucrainei se va deplasa către Marea Neagră, dar la est de România”, a spus meteorologul Maria Tomescu. 

Aceasta a precizat că nici în altitudine nu sunt condiții favorabile, căci la nivelul țării noastre circulația se face din sector vestic în zona localității Cernobîl. De altfel, în această noapte și mâine va ploua la Cernobîl ceea ce va ajuta probabil la stingerea focului. 

200 de pompieri, zeci de maşini de intervenţie şi avioane utilitare luptă cu incendiul din nordul Ucrainei. 300 de hectare de pădure au fost făcute scrum, dar ceea ce-i îngrijorează cel mai mult pe oficiali este faptul că focul ar putea reizbucni cu violenţă oricând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri