Un container inteligent îi va ajuta pe localnicii din Sfântu Gheorghe să selecteze corect gunoiul menajer. Se numeşte prescontainer şi striveşte deşeurile în interior astfel încât are o capacitate mai mare de stocare. Deocamdată este în teste şi, dacă îşi va dovedi utilitatea, autorităţile vor să-l mute într-un cartier unde localnicii vor scăpa de tomberoanele murdare şi urât mirositoare.

Embed:

 

Prescontainerul cumpărat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe are o capacitate de cinci ori mai mare decât a unui container normal deoarece presează în permanenţă deşeurile şi astfel se câştigă spaţiu.

Momentan, noul container este în teste, însă autorităţile vor să îl mute în cel mai mare cartier din Sfântu Gheorghe. Pentru a-l folosi, locatarii vor primi cartele. Prescontainerul are două compartimente unde oamenii vor trebui să selecteze corect deşeurile.

Prescontainerul a costat 40.000 de euro, iar banii au venit de la consiliul local. Dacă îşi va dovedi utilitatea, autorităţile vor să cumpere şi pentru alte cartiere.

Prescontainerul îi ajută pe cei de la firma de salubritate să selecteze gunoiul, mai ales că în curând vor fi obligaţi să colecteze separat şi deşeurile biodegradabile.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!