Pizza cu termen de valabilitate de trei ani și care nu necesită congelare

Data publicării:
pizza 3 ani

Este un vis devenit realitate pentru soldații americani: să poată savura o bucată de pizza între două antrenamente sau chiar în timpul misiunilor de durată, când stau departe de casă şi meniul de la popotă nu străluceşte prin diversitate.

„În fiecare an facem teste pe teren și îi întrebăm pe soldaţi ce ar vrea să mănânce, iar pizza a fost cea mai cerută”, a spus Michelle Richardson, cercetător.

Câțiva cercetători de la laboratorul militar din Massachusetts și-au petrecut ultimii doi ani facând teste și încercând să facă un produs cât mai hrănitor, gustos și care să reziste mult timp la temperaturi de până la 26 de grade Celsius.

În cele din urmă, și-au dat seama că, față de o pizza obișnuită, e nevoie de câteva modificări. Una dintre ele: din sosul tomat, din brânza și din amestecul de carne și legume a fost scoasă apa, astfel încât aceste ingrediente să nu râncezească și nici să nu pătrundaăîn blatul din coca. De aseamenea, cercetătorii au modificat aciditatea aluatului, a sosului și a brânzei, pentru a împiedica pătrunderea oxigenului și a bacteriilor în produsul finit. Rezultatul e mai mult decât satisfacator.

Are gustul la fel ca o pizza obișnuită, pe care o pregăteşti acasă şi o scoţi din cuptor”, a spus Jill Bates, director birou de teste culinare.

Pizza inventată în laboratorul din Massachusetts are termen de valabilitate trei ani şi nu trebuie păstrată la rece. Asta, pentru că şi punga în care este ambalată e una specială: este fabricată dintr-un amestec de plastic şi metal, care împiedică reziduurile din aer să pătrundă în interior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri