Premieră mondială în gastronomie. Burgerul din carne artificială a fost servit la Londra

Data publicării:
carne-1

Primul burger cu carne artificială a fost servit într-un restaurant din Londra. Chifteaua provine din celule stem prelevate de la bovine şi a avut nevoie de şase săptămâni ca să se dezvolte.  

Pentru că nu are gust sau miros, cercetătorii i-au adăugat pesmet, sare, praf de ouă, şofran şi suc de sfeclă roşie, pentru culoare.

Carnea creată în laborator este invenţia unor olandezi de la Universitatea din Maastricht. Preţul burgerului a fost unul pe măsura invenţiei: 290.000 de euro.

Carnea de laborator ar putea ajunge în magazine în următorii 20 de ani doar dacă autorităţile vor stabili că este sigură pentru consum şi că are o valoare nutriţională similară cu cea a cărnii naturale.

Specialiştii olandezi cred că au găsit soluţia pentru eradicarea foametei la nivel mondial. Carnea de laborator fi un câştig şi pentru mediu, având în vedere că sectorul creşterii bovinelor este răspunzător de o cincime din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial, mai mult decât poluarea produsă de automobile.

Acesta ar putea fi începutul unei revoluţii alimentare pentru omenire.

Vegetarienii şi militanţii pentru drepturile animalelor nu pot decât să se bucure că a fost inventată carnea artificială. În schimb, mulţi se întreabă care sunt riscurile consumului pentru sănătatea oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri