Românca de la NASA, specialist internaţional în domeniul microgravitaţiei

Data publicării:
romanca de la nasa captura

Pasiunea Ioanei Cozmuţa pentru spaţiul cosmic nu are limită. A obţinut un doctorat în fizică aplicată, la o universitate din Olanda, iar de 14 ani lucrează la Centrul NASA de Simulări şi Procesare a Materialelor.

Ioana Cozmuţa, cercetător NASA: „Avem tehnologii pentru a merge pe Lună, avem tehnologii care ne-ar putea intermedia, a trăi şi a munci în spatiul cosmic. Avem tehnologii dezvoltate de a face minerit pe obiecte din jurul pamantului. Dacă, iniţial, lucram mult mai mult pe partea ştiinţifică, partea de simulări sau partea experimentală, la momentul de faţă lucrez mult mai mult în termeni de strategie.”

Ca să ajungă unde e acum, Ioana a muncit enorm.

Letiţia Tătaru, fosta profesoară de fizică a Ioanei: „A fost o elevă foarte conştiincioasă, foarte serioasă, muncitoare şi foarte dornică de a descoperi noul.”

Ileana Cozmuţa, mama Ioanei: „În primul rând, multă muncă, seriozitate şi o grămadă de renunţări.”

Vecin: A ajuns departe. Pe meritele ei a ajuns departe şi tot respectul pentru ea şi trebuie să ne mândrim cu ceea ce a realizat.

Românca nu vrea să se oprească aici. Obiectivul ei e să-şi folosească toată priceperea pentru a îmbunătăţi viaţa pe Terra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri