Inventatori români premiați la Salonul Internațional de la Geneva

Data publicării:
site geneva

Lista inventatorilor din România care, împreună cu echipele lor, au obținut premii la Geneva în 2015:

1. Niculae-Ion Marinescu - Premiul Ministerului Educației și Științei din Rusia acordat pentru un echipament de prelucrare simultană a microorificiilor prin electroeroziune asistată de ultrasunete.

2. Marioara AvramPremiul OSIM România pentru un procedeu de preparare a unui reactiv pe bază de nanoparticule de aur cu utilizare în structura țesutului tumoral.

3. Luige VlădăreanuPremiul OSIM România pentru robotul haptic de navigare în medii de criză sau de catastrofă naturală.

4. Corneliu Birtok-BăneasaPremiul Agenției de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale (AGEPI) din Moldova pentru un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta selectiv cu lichid de parbriz orice tip de autovehicul. Invenţia poate fi folosită în toate staţiile de carburanţi, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă.

5. Marcel Ionică - Premiul Universității Politehnice din Hong Kong pentru un procedeu integrat de determinare rapidă a concentrației de ioni metalici în apele reziduale.

6. Aurel Țîțu - Premiul Primului Institut al Inventatorilor și Cercetătorilor din Republica Iran pentru un procedeu de reparare a asfaltului.

7. Remi RădulescuPremiul Delegației Taipeiului pentru un sistem mecanic care împiedică scurgerile de gaz în timpul cutremurelor.

8. Premiul Institutului pentru Brevete din Turcia pentru o echipă mixtă turco-română, condusă de profesorul Durmuș Kaya, care a lucrat la un proiect bilateral „Biomateriale colagenice cu zeolit si ulei esential pentru tratamentul infectiilor pielii”.

Cui au dat premii instituțiile din România

Premiul Delegației României la Salon a fost acordat lui Chai Yen-Hsin din Taipei pentru un ulei de motor fără depuneri de carbon, cu o poluare foarte mică și societății Well Being Digital din Hong Kong, pentru o sondă optică de analizare a fluxului sanguin în timpul activităților sportive.

Premiul Universității Lucian Blaga din Sibiu a fost acordat lui Sahand Alimohammadi din Iran pentru o vopsea decorativă care seamănă cu granitul și care se poate folosi la clădiri, produri, etc.

Premiul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost acordat socității Green Innovative Biotechnology din Thailanda pentru un vaccin pentru plante ce permite stimularea și creșterea imunității lor cu ajutorul extraselor biologice.

și lui

Masoud Gholamian Arefi din Iran pentru pantofii inteligenți destinați cu precădere împiedicării formării ulcerațiilor la diabetici.

Premiul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovație din România a fost acordat lui Vladimir Glușenkov din Rusia pentru instalații polivalente cu pulsiune magnetică de la 0,5 la 50 de kJ ai căror parametri depășesc nivelul global

și lui

Ion Toderaș, din Republica Moldova, pentru stimulatoarele de molibden în alimentația familiilor de albine Apis mellifera.

Celelalte premii ale Salonului Internațional de Invenții de la Geneva le puteți consulta AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri