Traseele din Deltă, direct pe telefon

Data publicării:
dunare - GettyImages - 28 iulie 2015

Cu un smartphone sau o tabletă, orice turist care ajunge în vacanţă în judeţul Tulcea poate vedea obiectivele de interes, restaurantele sau punctele de prim ajutor din zonă.

Aplicația propune mai mult de 20 de rute. Se pot obține exact informaţiile referitoare la distanţă, durată şi ce obiective există pe traseu.

George Roșca, preşedintele G.A.L. Delta Dunării, a declarat pentru Digi24 că „această aplicaţie a fost creată în cadrul unui proiect de cooperare cu Galul Poarta Almajului din Caraş Severin şi practic reprezintă pentru ambele galuri un mod de a pune în valoare potenţialul turistic al celor două zone.”

Întreg proiectul a costat 20.000 de euro, bani europeni.

„Fotografiile vor fi actualizate, informaţiile despre obiective vor fi la rândul lor updatate”, spune Ileana Ene, consultant în cadrul proiectului.

Și turiștii sunt mulțumiți: „Orice vine în ajutorul turismului românesc mai ales e bine venit că se întâmpină destule probleme să ajungi până aici şi de aici încolo. În general în Deltă nu găseşti indicatoare şi dacă nu eşti de-al locului să cunoşti foarte bine zona nu cred că te-ai putea descurca”.

Programul poate fi folosit pe sistemele Android iar săptămâna viitoare va fi lansată şi varianta iOS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri