Aproape 300 de cutremure s-au produs în Galaţi în ultimele săptămâni. Specialiştii de la INFP avansează primele ipoteze

Data publicării:
cutremurrr

Numărul cutremurelor din Galaţi se apropie de 300, iar specialiştii lansează şi primele ipoteze legate de cauzele acestor seisme. Pentru prima dată se vorbeşte oficial despre faptul că vina ar putea aparţine exploatărilor petroliere din zonă. Specialiştii iau în calcul şi inundaţiile devastatoare produse în luna septembrie.

Potrivit Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului, cutremurele din zona Izvoarele - Slobozia Conachi ar putea fi cauzate de structura pământului din zonă, care este format din nisip şi pietriş, la deteriorarea căruia ar fi contribuit decisiv ploile torenţiale din septembrie.

Acum, oamenii din zonă se tem că se vor produce alunecări de teren, iar pământul le va înghiţi cu totul casele, şi aşa avariate de sutele de seisme.

O altă cauză a cutremurelor ar putea fi şi metoda fracturării hidraulice folosite la exploatările petroliere din zonă, o ipoteză respinsă până acum de specialişti. Pentru a demonstra clar acest lucru, sunt însă necesare studii detaliate de teren şi analize complexe ale oamenilor de ştiinţă de la INFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri