80 de români, blocați pe aeroportul din Dubai. Printre ei, militari din Afganistan care veneau acasă în permisie: „Cine plătește lacrimile copiilor care așteaptă?”

Data publicării:
avion - fb tarom-1

Avionul trebuia să decoleze din Dubai ieri la ora 15:45 şi să ajungă la Bucureşti în această dimineată, la 11:15, a relatat telefonic pentru Digi24 unul dintre pasageri.

Singurele informații oferite călătorilor au fost că este o defecțiune tehnică și că se încearcă repararea avionului, însă în cele din urmă cursa a fost anulată.

Se încearcă în prezent plasarea pasagerilor în alte curse, către diverse destinații de unde să fie preluați ulterior de TAROM. „Nu știm când vom ajunge acasă”, a spus pasagerul care a semnalat situația la Digi24.

Sâmbătă, pasagerii au fost preluați de personalul aeroportului din Dubai, care le-au dar sandvișuri și i-au cazat la hotelul aeroportului din Dubai. „Nu ne putem plânge, vorbim totuși de Dubai”, a spus interlocutorul Digi24.

El a mai spus că au fost persoane care au sunat la TAROM, dar au primit informații contradictorii, iar acum nu mai răspunde nimeni. „S-a sunat și la Consulat”, a precizat pasagerul. 

Soția unuia dintre pasageri - militar care se întorcea acasă într-o permisie din Afganistan - a declarat la Digi24 că soțul său a plecat vineri din Kabul cu o cursă Fly Dubai, care a avut însă o întârziere de șapte ore. A pierdut legăturile aeriene pe care le avea spre casă și și-a cumpărat bilet la cursa TAROM de sâmbătă. La hotel au fost duși abia spre 11:00-12:00 noaptea, iar aici nu au primit nicio informație. „Au aflat de la mine că vor fi rerutați”, a declarat femeia. Ea spune că nu se poate lua legătura cu TAROM și că la reprezentanță se află doar „doi oameni, săracii, care sunt puși la zid”.

„Sunt la reprezentanța TAROM acum. Nu e niciun superior aici. E bine că sunt la hotel, dar au permisie. Cine plătește pentru cele două zile de stat pe drum din permisie? Poate să plătească cineva lacrimile copiilor care își așteaptă părinții?” se întreabă revoltată soția militarului român.

Ea spune că a aflat că soțul său se va întoarce acasă abia luni dimineață, la ora 5:00, cu o cursă de la Dublin, ceea ce înseamnă încă o noapte petrecută pe aeroport. Mai există o cursă care pleacă în această seară, cu escală la Roma și care va ajunge după miezul nopții în România. „Mai devreme de 1 noaptea nu vine niciunul”, a spus femeia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri