A fost cea mai rece noapte de vară

Data publicării:
termometru GettyImages-12.7.20153378136

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

Minima de 0,9 grade Celsius a fost înregistrată la Stația Meteo Miercurea Ciuc la ora 4.30, dar temperaturi foarte scăzute pentru luna iulie au fost consemnate de meteorologi în toate localitățile județului Harghita.

"Cel mai frig în țară, vorbind de zonele locuite, a fost la Miercurea Ciuc: 0,9 grade Celsius. În același județ am avut astăzi (duminică - n.r.) de dimineață 1,4 grade Celsius la Joseni, 1,8 grade Celsius la Toplița, cea mai ridicată minimă, de 6,7 grade Celsius, fiind înregistrată la Odorheiu Secuiesc. Comparând valorile minime din Harghita, putem observa că la Miercurea Ciuc a fost mai frig decât în zona montană a județului, la Vârful Bucin fiind înregistrată o minimă de 3,5 grade Celsius", a declarat, pentru Mediafax, meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu.

Potrivit sursei citate, temperatura măsurată, duminică dimineață, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în județul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulți ani, începând din 1962 și până în 2010.

Meteorologul Nicolae Rusan a spus că dimineața zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12,3 grade Celsius la Târnăveni, în județul Mureș.

De altfel, în Mureş, cea mai scăzută temperatură, de 6,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Batoș.

În județul Sibiu, minimele au variat, în zonele locuite, între 9 grade Celsius, în municipiul Sibiu, şi 10,7 grade Celsius, la Boița, în vreme ce în zona montană minimele dimineții au fost de 1,5 grade Celsius la Bâlea și 8,2 grade la Păltiniș.

În judeţul Braşov, cel mai frig, 7,5 grade Celsius, a fost în localitatea Făgăraș, cel mai cald, 8,2 grade Celsius, în municipiul Brașov, iar la Vârful Omu au fost 0,4 grade Celsius.

În judeţul Alba, temperaturile minime au fost cuprinse între 6,7 grade Celsius la Câmpeni și 9 grade la Blaj, iar în zona montană a județului, la Roșia Montană, cea mai mică valoare termică a zilei a fost de 11 grade Celsius.

În județul Covasna, cel mai frig, 4,2 grade Celsius, a fost la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald, 6,1 grade Celsius, la Baraolt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri