ACCIDENT AVIATIC. Avionul care a aterizat forțat în județul Cluj este unul dintre cele mai fiabile aparate de zbor

Data publicării:
bn2 top

În lumea piloților, avionul este cunoscut ca unul dintre cele mai fiabile aparate de zbor. Primul avion de acest tip a fost fabricat în anii '70.

Are o capacitate de 8-10 persoane și poate fi manevrat ușor în caz de incident aerian.  

Avionul a aterizat forțat aproape de un drum de acces. Pilotul și copilotul au răni la picioare, a precizat la Digi24 Aleodor Frâncu, director ROMATSA.  

Incidentul aviatic s-a petrecut în raza localității Beliș, în zona pădurii Scărișoara. Este o zonă montană, cu acces destul de dificil, situată la granița dintre județele Cluj și Alba.

Victor Zota, președintele Agenției de Transplant, a precizat la Digi24 că la bord se aflau șapte persoane și toate sunt în viață.

„Toți sunt în viață, inclusiv piloții. Se îndreaptă toate mijlocele pe care le avem la dispoziție spre o zonă absolut nefavorabilă și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să ajungă acolo”, a precizat Victor Zota.

„Era vorba de echipa de transplant de la Institutul Fundeni, care mergea la Oradea pentru prelevarea unui ficat pe care sa îl aducă la Bucuresti. Plecase de la Școala Superioară de Aviație Civilă. S-a întâmplat (incidentul aviatic, n.r.) undeva între Abrud și Câmpeni”, a mai spus Victor Zota.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri