ACCIDENT AVIATIC. Familia studentei decedate s-a informat de pe internet. Poliția a venit abia la 2.00 noaptea

Data publicării:
studentt

Aurelia Ion a murit in drum spre spital. Când a fost găsită de salvatori, temperatura corpului îi scăzuse la 18 grade, avea multiple fracturi şi traumatisme craniene.

Potrivit lui Gheorghe Vieru, medic primar legist, studenta a decedat dupa miezul noptii, în echipajul SMURD, în timpul manevrelor de resuscitare”.

Tânăra de 23 de ani s-a alăturat echipei de medici care a plecat în misiune pentru că îşi dorea să înveţe mai mult.

Era foarte entuziasmată. Era pentru un scop de cercetare, de informare, vroia să ştie cât mai multe. Vroia să devină cât mai bună în ceea ce face”, spune fratele ei, Victor Alexandru Ion.

Fratele ei spune că în primele ore după accident autorităţile nu le-au comunicat nimic. A aflat despre tragedie din presă şi a avut o presimţire sumbră.

„În jurul orei 18.00, când m-a rugat mama să intru pe internet şi să caut despre ştirea asta, apoi am urmărit”, povestește acesta.

Târziu, la 2.00 noaptea s-au trezit cu poliţia la uşă iar presimţirile negre s-au adeverit. „Ştiau la fel de multe ca noi, le-am spus că vrem să mergem la Cluj să o luăm acasă. Au zis că nu este necesar, că ea oricum va fi adusă în Bucureşti”, adaugă Victor Alexandru Ion.

Profesorii de la Institutul Medico-Militar, unde studia, au numai cuvinte de lauda despre tânără.

Medicina a pierdut o studentă eminentă. Ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, devotată, iată, se afla împreună cu cei mai buni medici din România”, afirmă col. dr. Dragoş Cuzino, şeful Institutului Medico-Militar Bucureşti.

Aurelia facea practică la Institutul Fundeni şi nu era prima dată într-o misiune umanitară de acest gen.

Nu făcea parte din echipa de prelevare. Am inteles că a fost vorba de entuziasmul unui tânăr, care a vrut să vadă cum se desfășoară o astfel de operație”, precizează medicul Irinel Popescu, de la Institutul Fundeni.

Trupul fetei va fi adus la Bucureşti şI depus la Capela Spitalului Militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri