ACCIDENT AVIATIC. Marius Pop, specialist off-road: Ni s-au dat informații foarte eronate

Data publicării:
epava avion facebook marius pop-1

„A fost foarte greu din cauza lipsei de informații, ni s-a dat un perimetru aproximativ, ni s-au dat sute de hectare. Am fost sunat la 19.00, dacă vă puteți imagina, abia atunci am aflat, m-a sunat un coleg de la București, nimeni de la Cluj. Ne-am urcat în mașini, ne-am mobilizat, am luat 9 băieți de la ISU. Am găsit mulți localnici acolo, fără ei nu făceam nimic, erau cu un tractor, zăpada era mare. Aduseseră câteva dintre victime. Cu șase mașini am plecat de la Cluj, a durat drumul”, a povestit el.

„Am discutat cu cineva de la ISU, cu colegii de la București, ni s-au dat informații foarte eronate. Am mers de două ori la Crucea Iancului, nu era nimic acolo. Am discutat cu o victimă, ne-a spus clar că a trimis coordonate GPS. Noi nu le-am primit exact. Una dintre victime ar fi putut fi salvată, mă refer la medicul rezident”, a subliniat el.

„Victimele erau lângă avion. Am dus echipamentele pompierilor pentru descarcerare, i-am ajutat, dar nu am răams acolo”, a adăugat Marius Pop.

„Din punct de vedere al comunicării, operațiunea a fost un eșec total, se putea face mult mai mult dacă cineva coordona mai bine situația și știa cui să dea informațiile primite”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri