ACCIDENT AVIATIC. Radu Stroe: Îmi reproşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

Data publicării:
radu stroe- resized - mfax-3

Foto: Mediafax

Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Radu Stroe, întrebat dacă are ceva să-și reproșeze în legătură cu modul în care s-a făcut salvarea victimelor.

De asemenea, el a spus că problema a fost „la localizare”.

Deputatul PSD Florentin Gust afirmă, într-un comunicat, că remarcă lipsa de comunicare, coordonare, intervenţie şi competenţă a structurilor din MAI şi MApN în incidentul aviatic din Cluj, menţionând că cel puţin doi miniştri ar trebui să îşi dea demisia sau să fie demişi, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marţi dimineaţă, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare, până la şedinţa de miercuri a Guvernului, despre modul în care a acţionat fiecare instituţie în parte în cazul operaţiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din judeţul Cluj.

Toate aceste informaţii vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul şedinţei de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituţii implicate şi să fie luate măsurile care se impun, precizează Guvernul.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul. Victimele au fost găsite însă abia după șapte ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri