ACCIDENTE RUTIERE. Doi oameni din cinci ar supraviețui dacă ar purta centura de siguranță

Data publicării:
CENTURA SIGURANTA

Accidente grave şi vieţi curmate într-o clipă. Tragediile pot fi însă evitate. Într-un simulator special, reporterii Digi24 au testat centura de siguranţă la un impact frontal.

„A fost simulare la 15 km/h. (Reporter: Dacă nu aveam centură?) Dacă nu, impactul era greu de suportat. La 50-60 de km/h, la viteza legală, poate fi fatal, oricum, poate să aibă urmări grave”, explică Sorin Bădica, expert în siguranţa rutieră.

Potrivit statisticilor Poliţiei, peste 250.000 de şoferi sunt amendaţi cel puţin o dată în fiecare an pentru că nu poartă centura, iar cei mai mulţi sunt în Bucureşti. Sunt convinşi că în oraş nu li se poate întâmpla nimic.

Din păcate nu îşi fac rău doar lor, ci şi copiilor lor. Anual, în ţara noastră, peste 300 de copii mai mici de cinci ani sunt răniţi pentru că nu sunt transportaţi în scaune speciale. Aproape 50 îşi pierd viaţa.

„Se întâmplă frecvent lucrul acesta. Un sugar sau un copil mai mare ţinuţi în braţe pe bancheta din spate, într-un accident minor, copilul va fi proiectat spre parbriz sau va fi strivit între corpul mamei şi scaunul din faţă”, spune medicul Denis Stănescu.

Sunt imagini şocante, videoclipuri prin care autorităţile din străinătate îşi promovează campaniile prin care vor să-i determine pe şoferi sau pasageri să înţeleagă la ce riscuri se expun dacă nu poartă centura de siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri