ANAF scoate la licitaţie pentru a treia oară vila fiicei lui Voiculescu, revenind la preţul de evaluare, de circa un milion de euro

Data publicării:
logo anaf crop-1

La prima licitaţie, stabilită pentru începutul lunii iunie, vila în care a fost sediul Crescent, firmă controlată de Dan Voiculescu, a fost scoasă la vânzare la preţul de evaluare de 4,53 milioane lei (puţin peste 1 milion de euro), însă nu a fost depusă nicio ofertă.

ANAF a reluat licitaţia, programând al doilea termen pentru 30 iunie, când a redus preţul cu un sfert, astfel că persoanele interesate ar fi putut achiziţiona imobilul pornind de la 3,39 milioane lei (circa 750.000 euro).

Fiscul a anunţat însă că a anulat licitaţia, cel mai probabil pentru ca nu a primit nicio oferta, din nou.

Vila, situată pe strada Aviator Zorileanu, în zona parcului Herăstrău, are o suprafaţă construită la sol de 193,7 metri pătraţi, fiind compusă din demisol, parter, etaj şi mansardă, la care se adaugă un garaj cu suprafaţa de 17,66 metri pătraţi, precum şi un teren de 576 metri pătraţi.

A treia rundă de licitaţie, stabilită pentru 25 iulie, la ora 14, este organizată tot la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, din strada Dimitrie Gerota, sector 2.

ANAF vrea, de această dată, să revină la preţul de evaluare, de 4,53 milioane lei, de la care să pornească licitaţia pentru vânzarea imobilului.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare.

În acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Potrivit aceleiaşi decizii, s-a dispus să i se confişte lui Dan Voiculescu mai multe bunuri mobile şi imobile, precum şi bani din conturile firmelor la care acesta figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri