ANM: Cod galben de ploi abundente

Data publicării:
Ploaie ploi vant vremea meteo - Guliver Getty Images

ACTUALIZARE 13.50 Atenționări nowcasting de furtună pentru județele Constanța, Iași, Vaslui, Bacău, Galați și Vrancea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după-amiază, atenționări nowcasting Cod galben de furtună pentru județele Constanța, Iași, Vaslui, Bacău, Galați și Vrancea, valabile până în jurul orei 15,00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14,30, în județul Constanța, în arealul delimitat de localitățile Mihail Kogălniceanu, Oituz, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Alba, Castelu și Nicolae Bălcescu, se vor semnala cantități de precipitații ce vor depăși 20 — 25 litri/metrul pătrat, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Fenomene similare se vor semnala, până la ora 15,00, în sud-estul județului Iași, îndeosebi în localitățile Răducăneni, Ciortești, Dolhești, în partea central-vestică a județului Vaslui, în special în comunele Solești, Botești, în municipiul Vaslui, în localitățile Zăpodeni, Ștefan cel Mare, Bălteni, în sud-estul județului Bacău, îndeosebi în localitățile Răchitoasa, Motoșeni, Podu-Turcului, Glăvănești, în nord-vestul județului Galați, îndeosebi în localitățile Priponești, Gohor, Nicorești, și în partea centrală a județului Vrancea, îndeosebi în localitățile Panciu, Odobești, Mărășești și Focșani. În aceste zone, cantitățile de apă vor atinge și depăși 15-20 litri/metrul pătrat.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. 


În intervalul menţionat, va ploua pe arii extinse în regiunile din sud-estul ţării, iar în Dobrogea cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local se vor cumula peste 50...70 l/mp. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 60...65 km/h.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta local în sud-estul teritoriului şi în după-amiaza zilei de 3 iulie, iar cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp se vor înregistra izolat şi în sudul Moldovei şi în estul Munteniei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri