ASF: Existența RCA, obligatorie pentru plata taxelor locale la autoturisme

Data publicării:
asf rca

ASF propune ca Finanţele locale să nu mai încaseze impozitul pe maşină dacă proprietarii auturismelor nu pot face dovada plăţii asigurării obligatorii. Prevederea are ca scop reducerea numărului de persoane care circulă fără să aibă asigurarea auto obligatorie. Potrivit statisticilor, un sfert din cele 6,6 milioane de maşini înmatriculate în România nu au RCA. Dacă o astfel de normă intră în vigoare, vor fi obligaţi să-şi facă asigurare şi cei care au maşini, dar nu circulă cu ele.

”Atunci când fiecare cetățean sau fiecare societate se duce la organul fiscal local să își plătească taxa auto să fie întrebat daca are si polita RCA”, a spus marți Marius Vorniceanu, vicepreședinte ASF .

Totodată ASF vrea elaborarea unui proiect de lege a asigurărilor în România pe care îl va promova cu ajutorul Parlamentului, în care vor fi prevăzute sancțiuni pentru companiile de asigurări care stabilesc prețuri exagerate sau prohibitive.

Vorniceanu a precizat că ASF, în momentul în care a fost sesizată că tarifele RCA la transportatori au crescut substanțial, a declanșat un control pe modelul de calcul actuarial la companiile de asigurări, verificările fiind în curs de finalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri