Atac terorist la Paris. Titus Corlățean: Europa nu este la adăpost de fenomenul terorist

Data publicării:
titus corlatean mfax

"Pentru societatea franceză și pentru cea europeană e un atac terorist mârșav. Arată că la nivelul Uniunii Europene nu suntem la adăpost de acest fenomen terorist care a cunoscut o evoluție extrem de gravă în ultimul an prin forma Statului Islamic. Să nu uităm că au fost cetățeni francezi, a doua sau a treia generație născută în Franța care au alimentat grupările Statului Islamic în Irak și Siria în anul care s-a scurs.

Această reacție criminală împotriva unor jurnaliști reflectă un mod de o extremă intoleranță față de libertatea presei de a se exprima. Aceste elemente teroriste trăiesc în societăți democratice, nu s-au integrat și există aceste reacții odioase care trebuie condamnate și trebuie combătute prin mijloace specifice.

Eu vă aduc aminte că în cursul anului trecut la nivelul Uniunii Europene, Consiliul Afacerilor Externe, am adoptat niște decizii care vizează inclusiv rădăcinile și cei care aderă la mișcarea teroristă. Lucrurile astea au început să fie puse în practică, dar ele trebuie duse până la capăt. România sunt convins că va contribui în continuare la acest efort de combatere a terorismului." a spus Titus Corlățean în direct la Digi24,

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri