Deputatul Maria Grecea: Am reclamat fostului ministru Gabriel Oprea starea „drumului morții”, din zona Perșani-Făgăraș 

Data publicării:
ambulanta smurd brasov ranit-1

Prima sesizare făcută de deputatul PNL de Braşov a fost în vara lui 2015. Atunci a făcut o interpelare către comandatul poliţiei din Codlea şi a aflat că pe 60 de kilometri de tronson, exact în zona Perşani - Făgăraş, există doar patru agenţi de poliţie. În plus, după o discuţie cu fostul ministru de interne, Gabriel Oprea a aflat că în judeţul Braşov există un deficit de 4 la sută de agenţi de poliţie.

Am continuat demersul, în toamnă m-am dus în audienţă şi la fostul Ministru de Interne şi, în urma unui demers continuu, după vreo şase luni de zile am reuşit să suplimentăm numărul de agenţi de poliţie pentru Codlea, de la patru am ajuns la şase,” spune Maria Grecea, deputat PNL Braşov.

Sesizările au continuat în special la Direcția de Drumuri și Poduri Brașov, care a promis că va completa semnalizarea rutieră. Potrivit deputatului, până în prezent, acest lucru nu s-a întâmplat. Acoperirea rigolelor de scurgere, o altă cererea a parlamentarului, a fost respins pentru că ar fi costat prea mult.

Am atras atenţia că sunt marcaje care lipsesc din trafic. Din punctul meu de vedere, drumul este foarte îngust, sunt rigole foarte adânci, fiind şi o zonă deluroasă, când plouă pe şoseaua ajung tot felul, ajunge pietriş,” adaugă Maria Grecea, deputat PNL Braşov.

Deputatul PNL a declarat că a fost asigurată că se va face o evaluare a zonelor de risc și dacă vor fi necesare vor fi aduse marcaje suplimentare. Maria Grecea a spus că ea a numit acest tronson de pe DN1, „drumul morții”. 

„Am făcut interpelări și adrese către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov și CNANDR. Am răspunsurile pe care vi le pot pune la dispoziție și în care îmi spuneau că acest drum pe care eu l-am numit drumul morții este în condiții optime reabilitat, că nu reprezintă pericol pentru participarea la trafic, m-au asigurat că vor lua în calcul o evaluare împreună cu Poliția Codlea a zonelor de risc astfel încât să vină cu marcaje suplimentare sau măsuri suplimentare de siguranță. Lucrurile nu s-au întâmplat și în continuare avem victime. Până în acest moment ar fi trebuit să-și dea demisia mai mulți din mai multe Direcții.

În ultimii patru ani, pe DN1, tronsonul Codlea - Făgăraş, au avut loc peste 30 de accidente. Potrivit deputatului liberal, Maria Grecea, doar în 2014, 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor.  

Accident cu patru morți și 26 de răniți 

Cel mai recent accident în zona Perșani-Făgăraș a avut loc ieri, când un autocar s-a răsturnat. În urma accidentului patru persoane și-au pierdut viața și alte 26 de persoane au fost rănite. 

În autocar se aflau doi șoferi, doi profesori și 26 de elevi. Cu toții mergeau la Festivalul internaţional de Folclor din Arad. 

La scurt timp după accident au apărut și primele semne de întrebare. Autocarul care îi transporta pe copii avea doar 25 de locuri, dar mai mulţi pasageri.

Poliţiştii au numărat 29 de scaune în autocar, plus cel al şoferului, deşi în certificatul de înmatriculare al maşinii erau menţionate doar 24 de locuri pe scaune, pe lângă scaunul şoferului. La fel, în acte erau trecuți doar 24 de pasageri, dar în autocar erau 30 de persoane. 

Pe de altă parte, patronul firmei de transport de la care a fost închiriat autocarul susţine că a respectat legea. El spune că autocarul avea 25 de locuri omologate şi exact atâtea scaune montate, deși polițiștii au numărat 29 de scaune în autocar.

A fost deschisă o anchetă penală in rem pentru omor din culpă și vătămare corporală din culpă.

Citiți și:
FOTO. Microbuz cu copii implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș: 4 MORȚI și 22 răniți
VIDEO. Primele imagini de la accidentul dintre Brașov și Făgăraș în care este implicat un microbuz cu copii 
Mesajul președintelui Iohannis după accidentul dintre Brașov și Făgăraș
Accident de autocar soldat cu 4 morți și 26 de răniți. Reacția patronului firmei de transport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri