Activitatea în teritoriu a parlamentarilor, chiul pe bani

Data publicării:
parlamentul romaniei - resized -mfax-3

Luni 29 aprilie. O nouă zi de lucru pentru deputaţi şi senatori, în circumscripţiile electorale. După weekend am revenit la câteva dintre birourile vizitate de reporterii Digi24 vineri. Rezultatul? Acelaşi - nici urmă de parlamentari.

Vineri am aflat că senatorul de Bihor Florian Bodog nici măcar nu şi-a deschis cabinetul din teritoriu, dar a decontat lunar la Parlament cheltuieli de zece mii de lei. Astăzi am descoperit că nici deputatul Ion Şcheau nu a avut vreodată birou parlamentar. „Domnul Şcheau nu are birou fiindcă nu a primit spaţiul de la Primărie”, a spus un angajat.

Şi el, ca de altfel toţi cei 587 de palamentari, primeşte în jur de 10.000 de lei pe lună pentru cheltuielile cu birourile din colegii.

Revenim şi la cabinetul senatorului Mihai Răzvan Ungureanu. La o zi după ce l-am vizitat la cabinet şI nu l-am găsit la locul de muncă, Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut o conferinţă de presă pentru arădeni în weekend. Astăzi, zi de lucru, zi de audienţe la cabinet, uşa o găsim din nou închisă.

Pe senatoarea Mihaela Popa am vizitat-o şi vineri. Nu am găsit-o, pe motiv că plecase doar de cinci minute de la birou. Asta, deşi echipa Digi 24 era acolo şi nu a văzut-o. Luni, 29 aprilie, aceeaşi scuză. „Doamna Popa acum 20 de minute a plecat”, a fost răspunsul. Contactată telefonic, Mihaela Popa a precizat că a lipsit pentru înregistrarea unei emisiuni la un post radio. „Am avut înregistrare, deci chiar nu se poate aşa ceva. Deci reveniţi astăzi la cabinet? Păi acum sunt spre sediu”, spunea ea.

Demersul reporterilor Digi24 a schimbat totuşi ceva. Dacă vineri nu exista niciun orar la cabinetul senatorului Mihaela Popa, acum acesta a apărut, cabinetul ar trebui să funcţioneze de luni până sâmbătă.

Deşi pe site-ul Camerelor Parlamentului este trecut program în circumscripţiile electorale, senatorii de Dâmboviţa Valentin Calcan şi Sorin Roşca Stănescu şi-au anunţat angajaţii de la cabinet că sunt la Parlament. 

Pentru că nu i-am găsit în colegiile lor, ne-am gândit că poate senatorii şi deputaţii sunt astăzi la Parlament. Dar ne-am lămurit repede, încă de la poartă. Presa nu are acces şi motivul este unul singur, astăzi nu se lucrează la Parlament.

Nu ştim ce treabă avea senatorul Roşca Stănescu în Bucureşti. Ştim însă că era aşteptat de cetăţenii pe care îi reprezintă la biroul său din Dâmboviţa.

Am încercat să îl găsim şi pe deputatul Florin Popescu, de la PDL. Răspunsul a fost că este plecat în teritoriu, nu se știe unde.

Nu am putut afla exact unde în teritoriu îşi desfăşoară parlamentarul activitatea, întrucât nu ne-a răspuns la telefon. Senatorii şi deputaţii ar trebui să aibă activitate în circumscripţiile electorale şi mâine. Oficial, abia de miercuri aleşii intră în vacanţa prelungită de Paşte. Neoficial, mulţi dintre ei şi-au luat liber încă de la jumătatea săptămânii trecute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri