Prima zi, prima problemă la plata impozitelor și taxelor în București. La Administrațiile financiare sistemul electronic nu merge şi oamenii nu pot afla ce taxe au de plătit. E vorba, așadar, de dările către stat, nu de cele locale, către primării.

Embed:

 

La Administrația financiară Sector 5, oamenii care au venit să-și plătească dările către Fisc nu au reușit pentru că sistemul informatic nu funcționează. Se pare că este o situație extinsă, pentru că se regăsește și la alte administrații din țară, de exemplu la Timișoara.

Cei care au vrut să-și verifice situația fiscală, ce impozite și ce taxe au de plătit sau ce restanțe au de achitat, nu au putut să facă acest lucru.

Angajații din aceste administrații publice nu știu nici ei când situația va reveni la normal. Unii spun că problema ar putea fi rezolvată chiar mâine, iar alții că abia săptămâna viitoare. Este posibil ca sincopa sistemului informatic să fie generată de o serie de schimbări care au loc începând cu anul acesta, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!