MH17, deviat astăzi pe deasupra României

Data publicării:
aerian

Cursa Amsterdam-Kuala Lumpur a fost deviată prin România, după tragicul accident de ieri din Ucraina, în care au murit aproape 300 de oameni.

În mod normal, de la Praga, urma să treacă pe deasupra Ucrainei, dar traseul a fost modificat. Va fi evitat spatiul aerian al Ucrainei, după care pilotul va trece peste Marea Neagră, Turcia, Irak, India şi Pakistan.

Avionul Malaysia Airlines a ieşit din spaţiul nostru aerian în jurul orei 15.30.  

Specialiştii de la ROMATSA spun că numărul de aeronave care zboară prin spaţiul aerian românesc a crescut oricum după începerea conflictului din ţara vecină, fiind cu peste 30% mai mare decât anul trecut.

În urma accidentului aviatic din Ucraina, companilor aeriene au luat decizia de a ocoli spaţiul aerian al ţării vecine. Avioanele companiilor aeriene care zboară spre vestul sau nordul continentului au trecut astăzi pe deasupra României. 

Şi TAROM a decis să devieze prin Turcia cursa Bucureşti - Moscova şi retur care, astfel, va avea întârzieri de 30 de minute.

Devierea rutelor de zbor va aduce ROMATSA încasări mai mari. Pentru fiecare avion pe care îl dirijează în spaţiul aerian al României, regia autonomă taxează companiile aeriene cu 173 de lei. ROMATSA a avut anul trecut venituri din exploatare de peste 740 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri