Alertă cu bombă în apropierea Ambasadei Turciei la Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
sri antitero

Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informaţii verifică un colet suspect abandonat la un bloc din apropierea Ambasadei Turciei la Bucureşti după ce jandarmii care se ocupă de securitatea în zonă au anunţat pirotehniştii. SRI intervine cu robotul pirotehnic, iar la ora transmiterii acestei ştiri coletul este scanat cu raze X pentru a se verifica dacă există conţinut explozibil.

sri antitero

ACTUALIZARE 18:40 - „A fost o sesizare de colect suspect venită de la jandarmii care asigură măsurile în zonă. A fost trimisă o echipă a Brigăzii Antiteroriste a SRI care a început verificările cu ajutorul robotului pirotehnic. La o primă cercetare, se pare că este un geamantan gol. Este scanat cu raze X astfel încât să ştim dacă există conţinut periculos”, a declarat pentru News.ro Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

La rândul său, Sheila Laia, responsabilul de comunicare şi relaţia cu presa al Ambasadei Turciei la Bucureşti spune că intervenţia nu are legătură cu activitatea ambasadei.

„Nu este vorba de ambasadă, nu e vorba de secţia consulară. Este vorba despre un bloc din apropierea ambasadei”, a spus pentru News.ro Sheila Laia.

Potrivit Poliţiei Capitalei, bagajul a fost abandonat în gangul din apropierea misiunii diplomatice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri