Liviu Dragnea anunță o anchetă la Apele Române

Data publicării:
apele romane ancheta dragnea

În ultimii ani, Apele Române au primit sume importante de bani pentru a preveni inundaţiile. Doar pentru hărţile de hazard compania a cheltuit peste 40 de milioane de euro, în majoritate bani europeni.

„E vorba de o analiză a investiţiilor din ultimii 20 de ani care au fost începute şi abandonate şi sumele cheltuite de Apele Române şi să analizăm oportunitatea ca Apele Române să fie dotate cu echipamente să facă aceste lucrări în regie proprie. Cred că dacă ar avea utilaje ar putea interveni mai repede şi cu costuri mai mici. E vorba de o abordare proastă a guvernelor anterioare şi dacă nu cumva a fost o problemă la Apele Române”, a declarat pentru Digi24 vicepremierul Liviu Dragnea.

„Eu nu pot să mă contrazic cu domnul vicepremier. Cu siguranţă are dreptate. Valoarea pagubelor evitate la inundaţii este de peste un miliard de euro”, a declarat Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt la Apele Române.

Aseară, directorul de la Apele Române şi-a anunţat demisia. Una de onoare, a ținut să precizeze instituția, care vine după ce premierul Victor Ponta a cerut schimbarea din funcţie a oficialului, pentru că în ciuda situaţiei dramatice din ţară, Vasile Pintilie nu şi-a întrerupt concediul de odihnă.

La comandamentul de la Guvern, rolul său a fost preluat de directorul adjunct, Ovidiu Gabor. Vasile Pintilie este la conducerea Administraţiei Naţionale Apele Romane din mai 2012 şi a mai avut un mandat în anul 2009. Conform declaraţiei de avere, acesta are un venit lunar de 15 mii de lei. În mandatul său au fost descoperite mai multe nereguli, arată un raport al Curţii de Conturi, care îl acuză de o pagubă de un milion de euro. Vasile Pintilie a contestat, însă, raportul instituţiei de control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri