Anchetă în cazul elevei căzute de la fereastră

Data publicării:
eleva smurd

Incidentul de la Colegiul Gheorghe Murgoci a avut loc în jurul orei 9:30. Fata de 15 ani se afla într-o sală de clasă, împreună cu o altă elevă, în timp ce restul colegilor erau în laboratorul de fizică. 

Mihaela Florina Giurcă, directoarea Colegiului „Gheorghe Murgoci” Brăila: „Ce mi-a declarat cealaltă colegă a ei... eleva era în clasă, nu a vrut să se ducă la oră, stătea cu fundul pe pervazul geamului şi i-a spus: Te rog nu mai sta acolo că o să cazi. Nu că am mai stat şi în şcoala generală la fel şi nu am păţit nimic. Şi după aceea, eleva care lucra, a ieşit o fracţiune de secundă la toaletă şi între timp când s-a întors, a auzit...”

Cătălin Canciu, inspector general ISJ Brăila: „Eleva care a căzut trebuia să fie la oră, dar profesoara de fizică a constatat acest lucru, i-a pus absenţă, nu a mai făcut cercetări, unde este ..de ce este, pentru că ora şi aşa este insuficientă din punct de vedere al timpului.”

Ana-Maria Dobre, reporter Digi24: „Cazul a fost preluat de Poliţia Municipiului Brăila, care a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.”

Eleva care a căzut de la etajul trei al liceului a fost dusă iniţial la Spitalul de Urgenţă din Brăila.

Alina Neacşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Brăila: „În urma examenului computer tomograf s-au indentificat leziuni lombare cu fracturi, fracturi care necesită transferul la clinica Bagdasar, la Bucureşti.”

Florentina Mitrescu, medic SMURD: „Pacienta a fost stabilă pe toată perioada transportului. Traumatismul mai important, cel de coloană vertebrală.”

Medicii din Capitală spun că e prea devreme ca să se pronunţe cu privire la urmările acestei leziuni. În urmă cu cinci ani, un incident similar s-a produs la acelaşi liceu. O elevă a căzut de la etajul doi, după ce s-a sprijinit de un geam care s-a dechis în exterior. Fata a scăpat cu răni minore, iar singura măsură importantă luată de conducerea şcolii a fost să schimbe sistemul de închidere al feresterelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri