Anchetă în cazul poliţistului mort. Între timp, groapa a fost acoperită de muncitori

Data publicării:
politist groapa

La nici 24 de ore de la moartea poliţistului de la Rutieră sunt lucrări în toi pe bulevardul Ştirbei Vodă. Muncitorii au venit deja cu o cantitate mare de nisip, iar gropile sunt astupate, urmând să fie pus şi asfaltul.

Agentul de poliţie a căzut cu motocicleta chiar în groapa pe care muncitorii au început să o repare. Procurorii au deschis o anchetă şi încearcă să-şi dea seama cum s-a petrecut tragedia. Condiţiile meteo nu au fost de partea motociclistului de la Brigada Rutieră, care avea misiunea de a asigura trecerea coloanei vicepremierului Gabriel Oprea, spun liderii de sindicat din poliţie.

Dumitru Coarnă, lider de sindical al poliţiştilor: „Se afla într-o coloană oficială, era deschizător, cel care a plecat în faţa coloanei pentru a gestiona traficul pe artera respectivă. Coloana oficială era a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea. Cei de la Brigada Rutieră trebuiau să ştie că la temperaturi de sub 10 grade nu se scoate motocicleta pe timp de ploaie. Nu se scoate motocicleta pentru că avem fenomenul de acvaplanare”.

Potrivit legii, la o coloană oficială însoţită de poliţişti au dreptul preşedintele României, preşedintele Senatului, cel al Camerei Deputaţilor şi premierul. Există şi unele excepţii, potrivit Codului Rutier:

„În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României."

Brigada Rutieră a Poliţiei Capitalei trebuie să depună la Parchet, în cel mai scurt timp, regulile interne care reglementează însoţirea coloanelor oficiale, dar şi dosarul personal al poliţistului decedat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri