Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Data publicării:
IMG 2617

Foto: andreirosu.org 

Andrei Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximtiv 40 de kilometri, în 21 de ore.

Marţi, el a atins ţărmul francez, iar acum sportivul dispută ultima parte a competiţiei, proba de ciclism, de la Calais la Arcul de Triumf din Paris (circa 300 de kilometri), din care a efectuat deja peste 50 de kilometri.

Foto: andreirosu.org 

„Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reenergizare instant. Au contat enorm încurajările voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag), braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au "ajutat" să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore!”, a declarat Andrei Roşu, pe contul său de Facebook, după traversarea Canalului Mânecii.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri