Angajaţi imposibil de concediat la Complexul Energetic Oltenia 

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015

Apropiaţii fostului manager, Laurenţiu Ciurel, au semnat contractele adiţionale, în urmă cu un an. Aveau prevăzută o clauză specială prin care nu puteau fi schimbaţi din funcţii până în 2018, şi nici salariile nu le puteau fi modificate. Printre persoanele care au beneficiat de un astfel de contract este chiar soţia fostului manager.

Nicoleta Ciurel câştigă, ca şef al Biroului de achiziţii şi lucrări, 6.000 de lei pe lună: „Este o problemă între salariat şi angajator aici, nu este problemă de interes public, cred eu. (Dar a contat faptul că soţul dumneavoastră a fost managerul CEO?) La revedere”.

Un alt angajat privilegiat e rudă cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Cumnatul acestuia e şeful departamentului IT al Complexului Energetic Oltenia.

Ion Călinoiu, preşedinte al CJ Gorj: „N-are nicio legătură, este prin alianţă este rudă cu nevasta mea, doi este un profesionist”.

La finalul anului 2015, erau 20 astfel de cazuri.

Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CEO: „Majoritatea actelor adiţionale au fost anulate până la această dată cu acordul părţilor conform prevederilor codului muncii”.

Soţia lui Laurenţiu Ciurel e printre angajaţii care au refuzat să renunţe la clauzele prin care nu pot fi daţi afară şi nu li se poate schimba salariul.

Constantin Mitrescu, lider de sindicat: „Vom face plângere penală, le vom anexa, le vom trimite la parchet,pentru că nu este posibil aşa ceva, e o ilegalitate crasă”.

Laurenţiu Ciurel, fost manager CEO, a refuzat să comenteze situaţia.

În urmă cu două luni, Laurenţiu Ciurel a fost demis de la conducerea CEO, în urma unei decizii a Consiliului de Supraveghere al Complexului. Motivul - nu a îndeplinit indicatorii de performanţă din contract. În trecut, el a fost amendat de două ori de Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării pentru că a acordat prime doar anumitor angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri