În ansamblurile rezidenţiale de la marginea Capitalei, o ninsoare abundentă se poate transforma într-o aventură, dar şi în ore de muncă voluntară. Asta au păţi ieri mai mulţi locatari care au descoperit că utilajele de deszăpezire s-au oprit la capătul arterelor principale, iar dacă vor să-şi scoată maşinile din parcări trebuie să pună mâna pe lopeţi.

Embed:

Un cuplu de tineri s-a mutat de 2 luni într-un cartier din Prelungirea Ghencea. Sunt nevoiţi acum să curăţe zăpada de pe stradă, pentru că utilajele s-au oprit unde se termina drumul principal.

Reporter: „Au trecut cu utilajul pe aici?”

Locatar: „Ieri, înainte să fie zăpada suficient de mare. Nu mai e nimeni, asta e ultima casă, cea de lângă noi.”

Cine a reuşit totuşi să-şi scoată maşina din zăpadă circulă cu greu pe străzile înguste.

„Ieri dimineaţă am vrut şi noi să plecăm că aveam treabă şi nu am reuşit că era zăpadă până la genunchi. Pe după amiază au dat puţin şi acum cum se vede,” povesteşte un locatar.

„E dezastru, nu poţi să ieşi afară, e şi strada mică, nu ai unde să dai zăpada,” adaugă un altul.

Aceeaşi situaţie găsim şi într-un complex rezidenţial sudul Capitalei.

Dificil este pe străduţele înguste. Utilajele nu pot intra, aşa că proprietarii caselor de pe o parte şi alta trebuie să îşi cureţe singuri drumul.

Pe străzile din interiorul ansamblurilor rezidenţiale, dezvoltatori au curăţat o mare parte din drumul de acces. Restul a căzut în sarcina locatarilor, care şi-au petrecut duminica în zăpadă.

349 de utilaje ale Primăriei au curăţat aleile dintre blocuri, cele mai multe în sectorul 1 şi 6 - 70 de maşini, respectiv 60.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!