Antrenamente dure la baza militară Mihail Kogălniceanu. Trei zile, americanii au făcut antrenamente complexe ce presupun, printre altele, imobilizări cu arme neletale pe bază de electroşocuri, situaţii de luptă în condiţii de vătămare cu spray paralizant sau atacarea unui pluton dotat cu scuturi, nu cu muniţie, ci cu pietre.

Embed:

 

Scene dure au fost suprinse în baza militară Mihail Kogălniceanu, din timpul antrenametelor americanilor. În imagini se vede cum un tânăr este imobilizat de doi colegi, iar un al treilea descarcă electroşocuri spre el. În urma contactului, cade la pământ. Aceasta este doar una dintrele metodele de antrenament ale militarilor.

Am făcut multe antrenamente, începând de la cele pentru prevenirea incendiilor, până la metode de luptă cu inamici. În antrenament am inclus şi arme neletale ca să le oferim militarilor o soluţie în plus în caz de conflict. Să fim pregătiţi pentru situaţii, alarmă la ambasadă sau evacuare de urgenţă”, a spus unul dintre militari.

Duritatea şi rezistenţa soldaţilor americani este testată în moduri greu de imaginat pentru oamenii simpli. Însă pentru militari sunt lucruri obişnuite. Un alt exerciţiu este o probă usturătoare. La propriu.

Un alt tip de antrenament este OC, adică Oleoresin Capsicum, înseamnă spray cu piper. Suntem împroscaţi cu un astfel de spray în ochi, apoi trebuie să luptăm”, a mai spus militarul.

Un alt antrenament extrem de util pe care-l aplică militarii americani de la Kogălniceanu este cum să se ferească de un atac cu pietre.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!