Apa trece, containerele rămân

Data publicării:
containere galati

Oamenii vor să scape de ele cât mai repede:

- Am stat în dânsul, dar acuma vrem să punem şi noi ceva aicişa, în curtea asta, câţiva ardei, roşii, ce este pentru necesarul căsii.
- Mă încurcă, dar ce să-i fac, pot să-l dau în drum? Dacă l-o adus ei... Cine l-o adus, să-l ieie.

De aproape trei ani se chinuie localnicii din Cudalbi sau Costache Negri să scape de locuinţele modulare din curţile lor. Au stat în acestea o lună după inundaţii şi din toamna lui 2013 nu mai au ce face cu ele. S-au plâns primarilor care au dus vorba mai departe la prefecţi, cei care au în gestiune modulele. Niciun răspuns.

„Noi, la Primărie, nu putem aloca fonduri pentru această acţiune pentru că nu sunt ale noastre şi automat ne-ar imputa Curtea de Conturi cheltuielile aferente acestei operaţiuni”, spune Ştefan Drugan, primarul comunei Cudalbi.

Vorbim de o operaţiune complexă şi costisitoare, e nevoie de un trailer, e nevoie de o macara atât la încărcarea, cât şi la descărcarea în unitatea Jandarmeriei de la Tecuci”, spune Petrica Paţilea, purtător de cuvânt Prefectura Galaţi.

Într-o comună, primarul a trecut el la acţiune numai să nu îi mai audă pe localnici cum se plâng de trei ani de acelaşi lucru. A scos locuinţele modulare din curţile oamenilor şi le-a dus la marginea localităţii.

Am luat această măsură, pe care eu mi-am asumat-o, ca acolo unde am avut posibilitatea să intervenim să le luăm noi, să le tragem cu utilaje proprii, cu personal de la noi”, spune Ştefan Luca, primarul comunei Costache Negri

Autorităţile locale au găsit bani să mute 46 de containere dintr-o localitate. Costă însă mult, 90 de mii de lei, şi este ca şi cum ai goli marea cu linguriţa. În judeţul Galaţi sunt sute de locuinţe modulare care zac în curţile oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri