Arena Naţională poate fi redeschisă

Data publicării:
arena nationala agerpres 11-5.1.2016

FOTO Agerpres

Ministerul Dezvoltării a eliberat agrementul necesar pentru copertina stadionului Arena Națională.

S-a luat în considerare rezultatul testului de laborator făcut în Italia, conform căruia materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională este sigur pentru fotbalişti şi pentru spectatori.

Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoțită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Națională.

Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment”, a anunţat primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, pe pagina de Facebook.

Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoțită de...

Posted by Razvan Sava on 14 Martie 2016

Pe 4 martie, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora MDRAP să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională. Pe 3 martie, el precizase că, în cazul în care se va lua o decizie favorabilă, se poate obține și autorizația de risc la incendiu.

"S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia - un laborator acreditat și notificat la Bruxelles - a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016”, spunea Răzvan Sava.

Tot pe 4 martie, vicepremierul Dîncu precizase că există toate condițiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la București, pe Arena Națională, fiind numai problema acceptului Primăriei.

MDRAP a mai arătat, pe 6 martie, că agrementul pentru copertină a fost eliberat încă din 16 februarie și că, deși în urma testelor efectuate, copertina tip Duraskin a obținut clasa C de certificare, prin expertiza întocmită în 2014 de expertul inginer tehnic Dan Dumitrescu, s-a concluzionat că arderea membranei nu afectează structura metalică de susținere, "că încadrarea în clasa C este acceptabilă și, în această situație, prezintă siguranță pentru utilizatori".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri