Atacul de la Munchen. MAE: Nu sunt români printre victime

Data publicării:
munchen coroane politist GettyImages-579206624

 

Foto: Guliver / GettyImages

Nouă oameni au fost uciși și alți 27 au fost răniți după ce un tânăr a deschis focul asupra clienților unui fast-food din Munchen. Șapte dintre cei care și-au pierdut viața sunt adolescenți. Atacatorul s-a sinucis.

Potrivit autorităților germane, atacatorul, în vârstă de 18 ani, și-a ademenit victimele au ajutorul unui cont piratat de Facebook, prin care îi ademenea pe tineri la restaurant.

Anunțul MAE vine după ce în presa britanică a apărut o informație potrivit căreia familia unuia dintre tinerii care și-au pierdut viața provenea din România.

Shohel Chowdhury, un student în vârstă de 19 ani, a mers sâmbătă la locul atacului armat pentru a-i aduce un omagiu unui prieten care a fost ucis.

„A fost colegul meu de clasă, jucam mereu fotbal, eram vecini. Ne-am întâlnit săptămâna trecută”, a declarat tânărul pentru The Telegraph, potrivit News.ro.

El a mai spus că prietenul său, Gulliano, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat lângă McDonalds.

Era german, dar cred că provenea dintr-o familie de români. Era un tip simpatic, un tip normal. Nimeni nu avea nimic cu el. Auzi despre Nisa, auzi despre Paris şi deodată se întâmplă şi în oraşul tău”, a mai spus tânărul.

Comunicatul MAE:

În continuarea informațiilor privind atacul produs în Munchen, vă comunicăm următoarele:

Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluţiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen.

De asemenea, reiterăm că în tot acest timp a fost menţinută permanent legătura cu autorităţile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri