Atacul terorist din Tunisia afectează turismul și la Constanța

Data publicării:
nava croaziera europa

Luxosul pachebot Europa este una dintre navele care nu şi-au întrerupt croazierele în Marea Neagră. A sosit dis-de-dimineaţă în Portul Constanţa, având la bord 360 de turişti nemţi şi austrieci care nu ştiu aproape nimic despre România. Au plătit excursii de până la 100 de euro pentru a afla cât mai multe informaţii.

Tragedia din Tunis, de luna trecută, când 20 de turişti de pe o navă a companiei Costa au fost împuşcaţi într-un muzeu, a dus la scăderea numărului celor care vor să meargă în croaziere.

Asta va aduce repercusiuni şi pe Marea Neagră şi pe tot restul Europei şi chiar vom avea şi noi câteva nave anulate în acest sezon”, spune Teodor Patrichi, administratorul Terminalului de Pasageri.

Cinci nave cu 40 de sosiri în Portul Constanţa şi-au anulat deja voiajele.

O pierdere considerabilă pentru agenţii economici din Constanţa, pentru transportatori, pentru ghizi, pentru noi, agenţiile de turism, pentru restaurante, pentru atracţiile turistice. Nu mai încasăm veniturile pe care le estimam”, spune Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Oficialii se aşteptau anul acesta în total la 70.000 de turişti aduşi doar de vasele de croazieră şi încasări de cel puţin 7 milioane de euro. Din datele de până acum, Constanţa va pierde cel puţin 20.000 de turişti care ar fi cheltuit 2 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri