Vacanţă terminată tragic pe Autostrada Soarelui. Un autocar cu 53 de turişti s-a răsturnat: doi morți și 41 de răniți

Data publicării:
imagine-elicopter-smurd PAGINA OFICIALA 9.08

Jumătate dintre victime sunt copii şi tineri sub 18 ani. Persoanele care au decedat sunt o adolescentă care peste câteva zile împlinea 18 ani și un copil care inițial a fost în comă. 

Poliţiştii cred că şoferul este de vină şi au două ipoteze.

Anchetatorii nu exclud varianta ca şoferul autocarului, un bulgar de 33 de ani, să fi fost băut sau să fi adormit la volan, pentru că nu există urme de frânare.

Autorităţile vor trimite o solicitare în Bulgaria pentru a cere istoricul medical al şoferului. Iar autocarul va fi expertizat de o echipă de specialişti din Ministerul Transporturilor. Surse din anchetă spun că, din primele verificări, nu avea nicio problemă tehnică.

Firma din Bulgaria care asigura transportul turiştilor ucraineni a trimis alt autocar cu care cei teferi sau externaţi de medicii din Bucureşti să poată ajunge acasă.

Nu a fost nevoie de descarcerare, dar în urma accidentului, unele persoane au fost pur și simplu aruncate din autocar, potrivit prefectului județului Călărași, George Iacob. 

Autocarul înmatriculat în Bulgaria s-a răsturnat în jurul orei 1:00 noaptea, la kilometrul 53 pe Autostrada Soarelui pe sensul de mers spre Bucureşti. Abia 20 de minute mai târziu, autorităţile au fost alertate prin 112 de un şofer care a văzut autobuzul răsturnat în şanţ. Peste 40 de echipaje de la ambulanţă, SMURD, descarcerare plus un spital mobil au fost trimise acolo.

48 dintre cei 53 de pasageri au fost transportaţi la cinci spitale din Bucureşti. 13 - doi adulți și 11 copii, au ajuns la Spitalul Floreasca. Șoferul autocarului se află printre acești pacienți. El a suferit traumatisme craniene. Unul dintre copii a fost transportat ulterior la Grigore Alexandrescu.

 Discuție reporter – turist din Ucraina:

- Eraţi singur sau cu soţia?

- Cei doi copii au fost duşi la Spitalul de Copii.

- Sunt bine?

- Da, sunt bine. Soţia mea e la spitalul acesta.

- Ea este bine?

- Nu, are nişte probleme.  



Jumătate dintre victime sunt copii. După urmele găsite la locul accidentului, poliţiştii bănuiesc că şoferul a adormit la volan.

În jurul orei 2 noaptea, un apel la 112 anunţa că un autocar s-a răsturnat la kilometrul 53 de pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre Bucureşti. La scurt timp, 25 de ambulanţe au ajuns în zonă.

„A fost declanşat planul roşu la Călăraşi, s-a solicitat sprijin de la Ialomiţa şi de la Bucureşti. Intervenţia a fost complexă, au fost puse în alertă spitalele din Bucureşti: şi cele de urgenţă pentru adulţi şi cele de urgenţă pentru copii. Victimele au fost toate transportate la spitale”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Cel mai probabil, şoferul a adormit pentru ca pe carosabil nu exista urme de frânare. Autorităţile spun că impactul a fost foarte puternic. „Persoanele, în urma accidentului, au fost aruncate din autocar”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.

Toţi pasagerii erau cetăţeni ucraineni care se întorceau din vacanţa petrecută în Bulgaria. Poliţiştii încearcă acum să afle din ce cauză s-a produs incidentul. Nu exclud nici varianta ca şoferul, în vârstă de 33 de ani, să fi consumat băuturi alcoolice.

Acesta n-a fost încă testat cu aparatul etilotest din cauza stării sale. În anchetă s-a implicat şi ministerul Transporturilor. Autorităţile vor trimite o solicitare în Bulgaria pentru a cere istoricul medical al şoferului. Surse din anchetă spun că, din primele verificări, autocarul nu avea nicio problemă tehnică.


UPDATE 9.00. Doi oameni au murit şi alţi 41 au fost răniţi, între care un copil, aflat acum în comă. În autocar se aflau 22 de minori: unul dintre ei, o fată de 17 ani, este pe lista celor care şi-au pierdut viaţa, restul sunt răniţi.  


Un autocar cu 53 de turişti ucraineni, care se întorceau din vacanţa de pe litoralul bulgăresc, s-a răsturnat pe drumul spre Bucureşti. Doi oameni au murit şi 41 au fost răniţi, între care un copil aflat în stare gravă. Primele informaţii arată că în autocar se aflau 17 copii, iar unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa este o fată de 17 ani.

Turiştii răniţi în accidentul de autocar de pe A2 au fost transportaţi de urgenţă la cinci spitale din Bucureşti. Printre cei 41 de răniţi sunt şi doi copii, dintre care unul în comă. 

(VIDEO. Raed Arafat, explicații despre accident la Digi24)

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat la Digi24 că intervenţia a avut loc în jurul orei 3. "A fost declanşat planul roşu la Călăraşi. Am solicitat sprijin de la Ialomiţa şi de la Bucureşti. Au fost trimise mai multe ambulanţe. Intervenţia a fost una complexă. Au fost puse în alertă spitalele din Bucureşti şi cele de urgenţă pentru copii. Un copil se află într-o stare critică. În autocar se aflau aproximativ 17 copii", a declarat Raed Arafat la Digi24.

Potrivit acestuia, ar fi decedat şi un minor. Din primele informaţii, şoferul ar fi adormit la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri