BERLINALA. Filmul „Poziția copilului” concurează pentru „Ursul de Aur”

Data publicării:
0902berlinala-48615

Regizorul Călin Peter Netzer concurează pentru marele premiu cu nume celebre ale cinematografiei mondiale, printre care Gus Van Sant şi Steven Soderbergh. „Chiar dacă filmul nu o să câştige vreun premiu, deja este un lucru prestigios să fii în competiţie. Fiind o dramă psihologică, atinge multe laturi şi cred că foarte multă lume va empatiza”, spune regizorul român.

Protagoniştii peliculei, Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache, au intrat în competiţia pentru „Ursul de Aur” alături de actori renumiţi ca Matt Damon, Catherine Deneuve şi Jude Law.

Din delegaţia României la Festivalul de la Berlin face parte şi Ada Condeescu. Actriţa a fost selecţionată în prestigiosul program Shooting Stars, organizat în cadrul Berlinalei cu scopul de a promova pe plan internaţional cei mai talentaţi actori europeni.

„Poziţia copilului”, cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, vorbeşte despre traumele copiilor sufocaţi cu dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii lor. O echipă „Ca-n filme” va participa la premiera filmului, care va avea loc pe 11 februarie şi va transmite reacţii la cald, în direct de la Berlin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri